Fennoa avaa mahdollisuuksia sekä tilitoimistolle että sen asiakkaille

Järjestelmän käyttäjäystävällisyys sekä mahdollisuus kehittää järjestelmää yhä paremmin asiakkaiden tarpeita vastaavaksi saivat Jbb:n valitsemaan Fennoan.

Sähköinen taloushallinto vaatii tehokkaita työvälineitä. Tästä syystä myös Pietarsaaren ja Uusikaarlepyyn alueilla toimiva Jbb eli Ab Jakobstads Bokföringsbyrå aloitti Fennoan pilvipalvelun käytön kesällä 2019.

”Olimme huomanneet, että vanhan järjestelmämme elinkaari oli loppumassa eikä sitä enää kehitetty. Maailma on muuttunut ja muuttumassa, eikä aiempi järjestelmämme enää ratkaissut uuden sähköisen maailman haasteita”, kertoo Jbb:n IT-kehityspäällikkö Johan Rönnqvist.

”Löysin Fennoan selaillessani vaihtoehtoja netissä. Selvisi myös, että toinen tilitoimisto oli jo miettinyt Fennoan valitsemista, joten päätin itsekin tutustua Fennoaan ilmaisen etädemon kautta”, Rönnqvist jatkaa.

”Koska Fennoa on melko pieni yritys, mietin aluksi, pystyvätkö he toimittamaan tarvitsemamme ratkaisun. Luottamusasia oli se isoin kynnys, mutta toimitusjohtajan asenne vakuutti meidät: Hän tuli vielä demon jälkeen paikan päälle myyjän kanssa esittelemään palvelua ja oli mielestämme umpirehellinen sen suhteen, mikä Fennoassa toimii ja mikä ei. Näimme, että Fennoalla on paljon hyviä ominaisuuksia sekä yrityksenä että tuotteena. Fennoa on myös taloudellinen ja kustannustehokas valinta”, Rönnqvist sanoo.

Erityisesti Fennoan helppokäyttöisyys ja käyttäjäystävällisyys vakuuttivat nopeasti.

”Sama nykyaikainen teknologia on käytössä kautta linjan koko järjestelmässä, mikä on käyttäjänäkökulmasta erittäin tärkeää. Järjestelmä on yhtenäinen paketti eikä koostu monesta eri osasta. Siinä on keskitytty tärkeimpiin toiminnallisuuksiin, jolloin kokonaisuus pysyy hyvin kasassa”, Rönnqvist kuvailee.

Fennoan helppokäyttöisyys tuli hyvin esille jo käyttöönottovaiheessa

34 henkilöä työllistävässä ja useamman sadan yrityksen asioita hoitavassa tilitoimistossa järjestelmän vaihto ei toteudu hetkessä, joten muutosta on viety eteenpäin pidempänä prosessina.

”Tuttujen rutiinien muuttaminen on työntekijöille luonnollisesti joskus haastavaa. Meilläkin on hyvin kirjava joukko henkilöitä ja vanha järjestelmä on ollut käytössä yli 20 vuotta. Tietysti se on tuttu ja turvallinen. Uusien asioiden oppiminen ja työprosessien hiominen vaatii työntekijöiltä paljon”, Rönnqvist myöntää.

Fennoan hyödyt ovat Rönnqvistin mukaan kuitenkin jo näyttäytyneet selkeästi asiakkaille – ja erityisesti ns. mappiasiakkaille, joilla ei ole aiemmin ollut käytössään sähköistä järjestelmää.

”Prosessit ovat muuttuneet niin, että he pystyvät hoitamaan asioita itse reaaliaikaisesti sen sijaan, että he tulisivat tuomaan tositteet tilitoimistoon kerran kuussa. Prosessi sekä yhteistyö kirjanpitäjän kanssa toimivat dynaamisemmin. Asiakkaat pystyvät myös hoitamaan yrityksen taloushallintoa paikasta riippumatta ja heillä on aina kaikki tiedot saatavillaan.”

”Fennoa tuo myös mahdollisuuksia tulevaisuuden varalle, kun esimerkiksi maaseudun pankkikonttoreita vähennetään. Aiemmin osa pankissa hoidetuista asioista pystytäänkin jatkossa hoitamaan esimerkiksi Fennoan kautta.”

”Fennoan käytettävyydestä olemme saaneet asiakkailta hyvää palautetta. Järjestelmän nopeus huomataan heti sisään kirjauduttaessa. Kun klikataan, näyttöön ei tule tiimalaseja – se on erittäin tärkeää. Ne asiakkaamme, jotka ymmärtävät taloushallinnon prosesseja ja ovat tottuneita käyttämään järjestelmiä, ovat alkaneet käyttää Fennoaa aivan noin vain, kun olemme lähettäneet tunnukset. Yleensä kuitenkin olemme pitäneet asiakkaillemme 45–60 minuutin koulutuksen järjestelmän käytöstä, ja sen jälkeen he pystyvät itse tekemään myynti- ja ostolaskuja”, Rönnqvist kertoo.

Fennoassa työprosessit ovat helppoja ja selkeitä, samoin näkymät ja sivut. Yksittäisellä sivulla ei ole liikaa tavaraa, kaikki seuraa samaa logiikkaa ja käyttäjäystävällisyys on hyvällä tasolla. Käyttöliittymä on mietitty loppuun asti”, Rönnqvist lisää.

Motivoivaa yhteistyötä taloushallinnon tulevaisuuden hyväksi

Rönnqvist näkee Jbb:n ja Fennoan välisen tiiviin yhteistyön hienona mahdollisuutena molemmille osapuolille.

Fennoa on meille tärkeä kumppani, ja haluamme kehittää tätä järjestelmää yhdessä. Melkein vaadin heiltä, että saan olla mukana kehittämässä ja antamassa heille oman henkilökuntamme sekä asiakkaidemme ideoita toteutettavaksi. Sitä kautta me saamme hyvää palvelua heiltä. Vuoropuhelu meidän ja järjestelmätoimittajan välillä on erittäin tärkeää. Fennoa on vielä pieni yritys, mutta he pystyvät antamaan sitäkin parempaa palvelua ilman turhaa byrokratiaa.”

”Olemme kontaktissa melkein joka päivä. Saamme neuvoja, miten asioita kannattaa tehdä, ja kun meillä on kysymyksiä, vasteaika on aivan omaa luokkaansa”, Rönnqvist kehuu.

Yksi työn alla olevista kehittämiskohteista on Fennoan ruotsinkielinen versio.

”Meillä on paljon ruotsinkielisiä käyttäjiä, mutta käännös ruotsiksi ei ole vielä valmis. Myös tässä olemme tehneet yhteistyötä Fennoan kanssa. Viime viikolla saimme käännettyä tilinpäätösosion ruotsiksi”, Rönnqvist mainitsee.

Jbb:n IT-kehityspäällikkö Johan Rönnqvist uskoo, että Fennoan kaltainen pilvipalvelu tulee menestymään jatkossakin.

”Nuorena yrityksenä Fennoalla ei ole vanhoja painolasteja kannettavanaan, vaan sen on helppo olla mukana teknologian kehityksessä. Nykypäivän ihmiset ovat myös tottuneet ostamaan palveluita enemmän – elokuvat ja musiikkikin ostetaan jo suoratoistopalveluina. Tulevaisuudessa ostetaan varmasti yhä useammin myös taloushallinto kokonaispalveluna kiinteällä kuukausihinnalla. Yrittäjä ei valitse järjestelmää, vaan palveluntuottajan, jolla on tarvittava asiantuntemus.”

”Jotta tällainen yhteistyö toimii, tilitoimistojen ja yritysten on tärkeää tehdä ennaltaehkäisevää työtä keskustelemalla esimerkiksi siitä, mitä yrittäjä tekee itse järjestelmässä ja miten tilitoimisto vastaa siihen. Vuorovaikutuksen ja kommunikaatiotapojen pitää olla sovittuna, jotta palvelu saadaan vastaamaan parhaalla tavalla asiakkaan tarpeita ja odotuksia.”

Haluatko kokea itse, kuinka helppoa Fennoan käyttäminen on? Varaa Fennoa-palvelun etädemo! Etädemossa esittelemme Teams-etäyhteydellä, kuinka Fennoa helpottaa kirjanpitäjän työtä ja auttaa yrityksen talouden johtamisessa.

Previous ArticleNext Article