”Olemme tyytyväisiä, että valitsimme Fennoan”

Tilihalme Oy:lle asiakaslähtöisyys on yksi toiminnan perusperiaatteista. Tätä ajatusta tukee myös Fennoan selkeä ja helppokäyttöinen taloushallinnon kokonaisratkaisu.

Jo yli 30 vuotta toiminut, kaarinalainen Tilihalme Oy tarjoaa eri toimialojen asiakkailleen tilitoimisto- ja kirjanpitopalveluita yhdeksän työntekijän voimin. Palvelussa on aina ollut tärkeää asiakkaiden edun ajatteleminen ja asiakkaita lähellä oleminen.

”Monet asiakkaat arvostavat esimerkiksi sitä, että voivat poiketa toimistollamme ja rupatella”, kuvaavat toimitusjohtaja ja omistaja Salla Saarinen sekä palvelupäällikkö Noora Aaltonen yrityksen palveluperiaatetta.

Syksyllä 2019 Tilihalme päätti tehdä merkittävän panostuksen sekä asiakkaidensa että tilitoimiston arjen helpottamiseksi vaihtamalla entiset taloushallinnon järjestelmänsä Fennoaan.

”Olin nähnyt Fennoan mainoksia jo pari vuotta sitten, mutta vasta viime syksynä asia tuli meille enemmän ajankohtaiseksi”, Saarinen sanoo.

”Meillä on ollut pitkään kahden järjestelmän systeemi: pääkirjanpidon järjestelmä sekä sähköisen laskujen käsittelyn mahdollistava järjestelmä. Olimme jo pidempään miettineet siirtymistä sellaiseen järjestelmään, jossa voimme hoitaa kaikki kirjanpidon osa-alueet samassa. Päätimme lähteä etsimään kokonaan uutta järjestelmää”, kertoo Saarinen lähtötilanteesta.

Fennoa saatiin Tilihalmeelle käyttöön marraskuun alusta lähtien ja asiakkaille vuoden 2020 alussa.

Fennoa erottui muista ohjelmista edukseen erityisesti selkeydellään

Kokonaisvaltaisuuden lisäksi ratkaisevia asioita uuden ohjelman valinnassa Tilihalmeelle olivat kotimaisuus, selkeys ja käyttäjäystävällisyys.

”Kävimme syksyn aikana läpi useiden markkinoilla olevien ohjelmien demoja, jotta meille muodostui kattava käsitys vaihtoehdoista. Fennoan demo antoi ohjelmasta selkeän kuvan ja vastasi tarpeisiimme”, Saarinen sanoo.

”Fennoan näkymä ja ulkoasu vaikuttivat myös heti tosi selkeiltä. Ohjelmassa ei tarvitse tehdä asioita tuplana, vaan kun jokin on kerran tehty, siihen ei tarvitse enää palata. Pitkälle viety robotiikka hyödyttää sekä asiakasta että tilitoimistoa. Ohjelma oli myös alusta asti helppokäyttöisen oloinen, mikä on erittäin tärkeää asiakkaiden toimiessa yhä useammin myös itse ohjelman käyttäjinä. Asiakkaalla ei saa mennä liikaa aikaa ohjelman opetteluun”, Saarinen ja Aaltonen perustelevat.

Fennoan käyttöönoton myötä odotukset ovat täyttyneet mainiosti ja uuden järjestelmän hyödyt on saatu vauhdikkaasti osaksi arkea.

”Nopeasti olemme saaneet Fennoan käyttöön. Asiakas on ohjelmassa tosi nopea perustaa, joten vanhojen asiakkaiden luominen järjestelmään on ollut sujuvaa. Raportit saa ohjelmasta helposti heti ja pääsee porautumaan haluamiinsa tapahtumiin. Odotuksemme ovat täyttyneet ja työntekijöiltä palaute on ollut pääosin positiivista”, Saarinen kertoo.

”Kaikki työntekijämme ovat ottaneet Fennoaa käyttöön jonkin verran, mutta kaikkia asiakkaita ei tietenkään vielä ole sinne siirretty. Aikaisemmin käyttämämme ohjelma oli hyvin erityyppinen kuin Fennoa, joten muutos on meille suuri. Tähän asti ohjelma on kuitenkin vaikuttanut tosi hyvältä ja selkeältä. Ainoa miinus on ollut se, ettei palkanlaskentaosio ole vielä käytössä, mutta senkin pitäisi olla pian tulossa mukaan,” Saarinen lisää.

Myös Tilihalmeen asiakkaat ovat ilahtuneet muutoksesta, sillä Fennoan ansiosta he pystyvät nyt tekemään monta asiaa paljon helpommin kuin ennen.

”Vanhaan järjestelmään asiakkaat eivät päässeet helposti tekemään mitään. Nyt he pystyvät hoitamaan myyntilaskutuksen suoraan Fennoasta. Kaikki tarvittava on samassa järjestelmässä ja käytettävissä selaimella”, Aaltonen sanoo.

Kohti entistä sujuvampaa sähköistä taloushallintoa

Uuden ohjelman opettelussa tarvitaan aina tukea, ja sitä Fennoalta on Saarisen ja Aaltosen mukaan saanut hyvin.

”Olemme olleet viikoittain yhteydessä ja kysyneet muun muassa ohjelman eri ominaisuuksista. Fennoalta on kerrottu, milloin uusia ominaisuuksia on tulossa ja neuvottu, miten tätä odotellessa kannattaa kiertää asia jollain muulla tavalla. Nopeasti he aina vastaavat sieltä.”

Vaihto Fennoaan osui Tilihalmeella ajoitukseltaan nappiin, sillä koronan aiheuttamissa poikkeusoloissa selainpohjaisuus on mahdollistanut työskentelyn muuallakin kuin toimistolla.

”Nyt korona-aikaan Fennoa on ollut loistava, kun kaikki tieto on ollut yhdessä paikassa. Etätyö on ollut helppoa, kun käytössä on selainpohjainen pilvipalvelu”, Aaltonen sanoo.

”Kaiken kaikkiaan olemme olleet tosi tyytyväisiä siihen, että valitsimme Fennoan ja vaihdoimme järjestelmän vielä alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin. Saamme tästä varmasti monen kokoisille yrityksille toimivan systeemin”, Saarinen toteaa ja jatkaa:

”Tällä hetkellä on vielä tapauskohtaista, miten nopeasti asiakasyritysten taloushallinto saadaan digitalisoitua. Osa ottaa uudet asiat vastaan helpommin kuin toiset, mutta olisi mukavaa, että kaikki pääsisivät nauttimaan sähköisen järjestelmän hyödyistä.”

 

Haluatko kokea itse, kuinka helppoa Fennoan käyttäminen on? Varaa Fennoa-palvelun etädemo! Etädemossa esittelemme Teams-etäyhteydellä, kuinka Fennoa helpottaa kirjanpitäjän työtä ja auttaa yrityksen talouden johtamisessa.

Previous ArticleNext Article