”Parempi kuin edellinen ohjelmamme”

Vanhan ohjelman päättyminen sai Tili-Teknon vertailemaan vaihtoehtoja uudeksi taloushallinnon järjestelmäksi. Voiton vei Fennoa, joka vaikutti asiakasnäkökulmasta käytettävyydeltään parhaalta.

Vuodesta 1985 toiminut perheyritys Tili-Tekno tarjoaa pk-yrityksille taloushallintopalveluita kirjanpidosta ja palkanlaskennasta aina yritysjärjestelyihin asti. Toimistot sijaitsevat Pudasjärvellä, Oulussa ja Helsingissä, ja työntekijöitä toimipisteissä on yhteensä 11.

”Asiakkaita meillä on ihan sekalainen seurakunta, eikä mikään ala erityisesti korostu. Tyypillinen asiakkaamme on muutaman hengen yritys, mutta paljon on monen kymmenen työntekijän firmojakin. Kirjanpidon materiaalit toimitamme asiakkaille sähköisesti, mutta toisaalta he arvostavat myös kasvokkaistapaamisia ja maantieteellistä läheisyyttä”, kertoo Tili-Teknon toimitusjohtaja Lasse Pelttari.

Uuden sähköisen taloushallintojärjestelmän valitseminen tuli Tili-Teknolle ajankohtaiseksi vuoden 2019 aikana, kun tieto yrityksessä siihen asti käytössä olleen Tikon-ohjelman päättymisestä julkaistiin.

”Tikonin päättyminen antoi loppusysäyksen uuden järjestelmän hankkimiselle. Kartoitimme eri ohjelmat laidasta laitaan ja kävimme aika lailla kaikki tyypilliset ohjelmistot läpi”, Pelttari sanoo.

Hyvä käytettävyys ja selainpohjaisuus ratkaisivat valinnan

Uutta ohjelmaa valittaessa Tili-Teknolla kiinnitettiin huomiota erityisesti käytettävyyteen tilitoimistoasiakkaan näkökulmasta, ja tällä perustelulla valinta kohdistui lopulta Fennoaan.

”Halusimme ennen kaikkea parantaa asiakkaan rajapintaa järjestelmään. Fennoassa asiakkaan toiminnallisuudet ovat hyvällä tasolla, paljon paremmat kuin esimerkiksi Tikonissa”, Pelttari sanoo.

”Valintaamme vaikutti myös se, että Fennoa on tehty modernisti html5-tekniikalla täysin selainpohjaiseksi”, lisää Pelttari.

Selainpohjaisena Fennoan ohjelmisto on siis käytettävissä internetyhteydellä missä vain, paikasta riippumatta. Se tuo monipuolisia mahdollisuuksia sekä ohjelmaa käyttävän tilitoimiston työntekijöille että heidän asiakkailleen.

Rauhallinen siirtymä uuteen, kattavampaan ohjelmaan

Fennoa otettiin käyttöön Tili-Teknolla noin vuosi sitten, puolessa välissä vuotta 2019. Toistaiseksi mukana kulkee myös vanha ohjelma ja siirtyminen uuteen tapahtuu vähitellen.

”Tikon tulee olemaan rinnalla vuoden 2021 loppuun asti, joten meillä on aikaa toteuttaa muutos kaikessa rauhassa. Vanhoja asiakkaita emme ole vielä paljon siirtäneet Fennoaan, mutta noin 50 uutta asiakasta meillä jo on siellä”, Pelttari kertoo.

”Itse kirjanpitäjän kirjanpito on Fennoalla hyvin samanlaista kuin ennenkin, mutta tärkeää tässä onkin asiakkaiden puoli käytettävyydessä. Se on nyt paljon parempi. Asiakkaat näkevät tulosraportit ja graafiset raportit suoraan ohjelmasta ja pystyvät porautumaan kirjanpitoon tositteille asti. Ennen jouduimme tekemään raportit erillisellä ohjelmalla ja toimittamaan ne sitten asiakkaille.”

Tili-Teknon kokemukset Fennoasta ovat olleet kauttaaltaan positiivisia, joten yhteinen tulevaisuus sen kanssa näyttää valoisalta.

”Kyllä me olemme olleet tyytyväisiä Fennoaan. Olemme havainneet sen hyväksi ja toimivaksi ohjelmaksi, jota aiomme jatkossakin käyttää. Pikkuhiljaa siirrymme sen kokonaisvaltaiseen käyttöön. Fennoan tuki on myös ollut erittäin toimiva. Aina on saatu apua, jos on tarvittu, ja hyvinkin nopeaan. Sen suhteen ei ole ollut mitään ongelmia”, Pelttari sanoo.

”Asiakkailtakin on tullut hyvää palautetta. Kaikki, jotka ovat jo siirtyneet Fennoaan, ovat olleet tyytyväisiä ja pitäneet Fennoaa parempana kuin edellistä ohjelmaamme.”

 

Haluatko kokea itse, kuinka helppoa Fennoan käyttäminen on? Varaa Fennoa-palvelun etädemo! Etädemossa esittelemme Teams-etäyhteydellä, kuinka Fennoa helpottaa kirjanpitäjän työtä ja auttaa yrityksen talouden johtamisessa.

Previous ArticleNext Article